top of page

Vraag en antwoord

Q: Hoe reserveer ik tickets?

A: Voor de schoolvoorstelling verloopt de ticketverkoop via Podiumcademie Lier. Neem voor reservaties contact op via musicalcurieus@gmail.com.  Wil je graag zelf komen kijken, met vrienden of met je gezin, dan reserveer je tickets voor de weekendvoorstellingen via Lcc De Mol LierVoor de schoolvoorstellingen zijn er geen vaste plaatsen. Groepen worden binnengelaten tot de zaal en begeleid naar hun plaatsen in volgorde van inschrijving. Om de beste plaatsen te bemachtigen is vroeg inschrijven met je groep dus de boodschap. Inschrijven kan vanaf nu.


Q: Ligt de datum niet te dicht bij de examens?

A: Curieus vergt geen bijkomende inspanningen van de leerlingen. Hierdoor is Curieus de ideale afsluiter van het semester: een stimulans om met extra motivatie de examenperiode in te gaan.

Q: Hoelang duurt de voorstelling?

A: De voorstelling start om 13.00u en duurt tot ongeveer 16.00u (inclusief 30 minuten pauze). De tentoonstelling is toegankelijk vanaf 11.00u. De wetenschappers die de tentoonstelling begeleiden zijn aanwezig vanaf 11.00u tot 16.30, zodat iedereen de kans krijgt om de demonstraties te zien.


Q: Hoe bereid ik leerlingen voor?

A: Alle benodigde informatie om voorbereid te zijn op de interactieve tentoonstelling is beschikbaar in de handboeken over radioactiviteit, waardoor de voorstelling geen extra voorbereiding vergt. Leraars die interesse hebben om een vakoverschrijdend project uit te werken in de context van Curieus, kunnen de organisatoren contacteren om meer documentatie te verkrijgen o.a. over de historische achtergronden. Je vindt ook informatie op deze website (wetenschap, geschiedenis, quiz, stripverhaal).

Q: Voor welke studiejaren is Curieus geschikt?

Inhoudelijk sluit Curieus aan bij het lessenpakket van 4de en 5de jaar, maar ook voor 6de jaars is de inhoud leerrijk en een stimulans voor interesse in STEM.  De weekendvoorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar: ook als zij niet alle finesses van het stuk kunnen volgen biedt het geheel ruim voldoende entertainment voor een spannende theaterervaring.

Q: Hoe bereid ik mezelf voor?

A: de interactieve tentoonstelling wordt volledig begeleid door jonge onderzoekers van de universiteit. Leraars zijn welkom om ook zelf uitleg te geven aan hun leerlingen, maar dit is geen noodzaak. Voor wie de eigen kennis over radioactiviteit nog eens wil opfrissen of bijschaven zal het Centrum Nascholing Onderwijs in het najaar 2023 een aantal bijscholingen organiseren, op maat gesneden van de nieuwe leerplannen. Deze bijscholingen zijn zoals altijd voorzien van een informatiepakket voor de deelnemers.

 

Q: Hoeveel kost een ticket voor Curieus?

A: Om Curieus zo toegankelijk mogelijk te maken, kon dankzij sponsoring en subsidies de ticketprijs voor de weekendvoorstellingen beperkt worden tot 25 Euro voor volwassenen en 18 Euro voor jongeren. De schoolvoorstelling wordt aangeboden aan de sterk gereduceerde ticketprijs van 10 Euro per deelnemer. Eén begeleider per 15 leerlingen kan gratis aansluiten. Extra begeleiders betalen 10 Euro.

Q: Moet ik nu al het exact aantal leerlingen doorgeven?

A: Om zeker te zijn van plaatsen is het sterk aanbevolen te reserveren vóór 15 juni 2023. Maak een zo goed mogelijke inschatting van het aantal leerlingen. Je ontvangt een factuur voor 80% van de gereserveerde tickets. In november geef je dan het exact aantal leerlingen en begeleiders door en betaal je het saldo op basis van het juist aantal benodigde tickets. Gelieve niet meer tickets te reserveren dan nodig zodat alle scholen maximale kansen krijgen om de voorstelling bij te wonen.

bottom of page