top of page

Dirigent

Han Flintrop is verbonden aan de Podiumacademie Lier, waar hij onder andere les geeft in jazz saxofoon, arrangement, notenleer en ensemble. Voor Curieus treedt hij op als muzikaal directeur en als uitvoerend coproducer. Hij staat in voor de zangrepetities en is dirigent van Art Deco, het orkest dat zorgt voor instrumentale ondersteuning.

han_edited.jpg

Han is geboren in het dorpje Millingen aan de Rijn, gelegen op de grens van Nederland en Duitsland. Terwijl hij flügelhorn en saxofoon speelde bij het plaatselijke orkest, kreeg hij een mysterieuze nieuwe wereld voorgeschoteld: de wereld van de muziek! Na zijn afstuderen aan de Hogeschool Notre Dame des Anges ging Han naar het Conservatorium van Arnhem en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag voor de studie directie (1983-1987) en saxofoon (1982-1988). Na zijn opleiding aan de NCO-school van de Koninklijke Luchtmacht in 1988-1989 trad hij toe tot de Koninklijke Luchtmacht als onderofficier en was tot 1995 gestationeerd bij het Nato Jazz Orchestra op het NAVO-hoofdkwartier in Mons, België. In 1993 won hij een Eerste Prijs voor koor dirigeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. In 1995 studeerde Han bij componist Willem Kersters aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. Vanaf dat moment kwam zijn ​​carrière in een stroomversnelling, vandaag resulterend in een zeer bevredigende functie als allround muzikant aan de Podiumacademie voor Muziek, Woord en Dans in Lier, België. Naast deze job is Han bezig met het organiseren van masterclasses, zomerkampen, muziekfestivals en liefdadigheids- evenementen in binnen- en buitenland.”

 Met de jaren, terwijl hij nieuwe instrumenten leerde zoals piano, contrabas, (bas)trombone, kerkorgel en zelfs een beetje gitaar, werkend als een allround muzikant, werd de puzzel uit zijn jeugd duidelijker: muziek op zich is een charmant geschenk, maar het grotere geschenk is om het met anderen te kunnen delen. Dit van muziek barstende leven presenteerde zich vol inspirerende ontmoetingen, en er komen er nog veel meer...

bottom of page